Binnenkort bij Vesper: April, kind van een boef

Amsterdam, 13 juni 2022 | Op 28 juni verschijnt April, kind van een boef van April van der Bijl bij Vesper Publishing. In het boek beschrijft April hoe haar vader Thomas van der Bijl werd geliquideerd in opdracht van Willem Holleeder, en hoe ze haar leven weer probeert op te pakken na de moord. Het belooft hét true crime-boek van de zomer te worden.

Op 20 april 2006 werd Thomas van der Bijl geliquideerd in zijn café De Hallen in Amsterdam-West. In April, kind van een boef vertelt zijn dochter April van der Bijl (1987) open en eerlijk over de inktzwarte dag waarop haar vader werd vermoord, en over de nasleep ervan. Het is een ongefilterd en aangrijpend verhaal over de hechte relatie met haar vader, zijn liquidatie en verder leven met depressies. Want niet alleen de dader, Willem Holleeder, werd tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld; op de dag van de moord kreeg ook April levenslang.

>>> April, kind van een boef is voor €20,95 vooruit te bestellen in de webshop van Vesper <<<

“Het is ongelofelijk knap dat April dit boek heeft geschreven. Het vergt veel kracht om je leven weer op te pakken als je vader wordt vermoord. Aprils verhaal laat zien dat een moord altijd meer slachtoffers tot gevolg heeft. Dit boek opent een wereld die voor veel mensen amper voorstelbaar is.”- John van den Heuvel, misdaadjournalist De Telegraaf

Over de auteur
April van der Bijl (1987) is de dochter van Thomas van der Bijl, de kroegbaas die op 20 april 2006 werd vermoord in zijn Amsterdamse café De Hallen. Over het verlies van haar vader en leven met depressies schreef ze het boek April, kind van een boef.

Voor een interviewverzoek voor April of vragen over het boek: neem contact op met uitgever Jonathan Ursem door hem een mailtje te sturen, of leg contact via de website van Vesper Publishing.

>>>terug naar de homepagina<<<