Binnenkort bij Vesper: De beste seks heb je na je 50ste

Amsterdam, 16 februari 2022 | Medio 2022 verschijnt De beste seks heb je na je 50ste van uroloog Rob Schipper bij Vesper Publishing. Een populair-wetenschappelijk boek over genieten van seks op latere leeftijd.

Rob Schipper (57) werkt als uroloog en medisch seksuoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Hij merkt al heel lang dat kennis over seks bij veel mensen ontbreekt. Zo ontstond het idee om een voorlichtingsboek over seks voor ‘ouderen’ te maken. Een boek met serieuze informatie over seks na je vijftigste, maar ook met een knipoog. Seks is namelijk niet alleen iets voor jonge mensen; van seks kan je ook na je vijftigste genieten. Sterker nog: de beste seks heb je pas ná je vijftigste!

Schipper kan putten uit decennia aan ervaring, opgedaan in zijn spreekkamer en aan de operatietafel. Hij geeft in het boek een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis. “Voor me zitten een 75-jarige man en zijn tien jaar jongere partner. Ik begin het gesprek met mijn standaardzin: wat kan ik voor u doen? De man lijkt zo weggelopen van de golfbaan. ‘Hij wordt niet meer stijf als we willen vrijen. Aan haar ligt het echt niet, ze doet echt haar best.’ De vrouw zwijgt en kijkt weg. ‘Mijn vrouw is overleden aan kanker, maar sinds kort heb ik bij Charlotte het geluk weer gevonden. Na de dood van mijn vrouw heb ik jaren geen behoefte aan seks gehad, maar dat is nu veranderd.’ De vrouw kijkt de man verliefd aan en legt haar hand op zijn knie. ‘Ja,’ zegt ze, ‘we doen allemaal leuke dingen samen en seks hoort daar natuurlijk ook bij. Ik zou het fijn vinden als het in bed allemaal zou lukken…’”

Denkt u dat u alles al weet over seks? Of misschien dat u te oud bent, en dat het raar is om over seks te praten of te lezen, laat staan om het te hebben? Niets is minder waar. Waarom krijg je zin in seks, is er een relatie tussen seks en liefde, is mannenseks anders dan vrouwenseks en is er ook seks als je ouder of ziek bent? In De beste seks heb je na je 50ste krijgt u antwoord op alle mogelijke vragen over seks na je vijftigste verjaardag.

Meer weten over De beste seks heb je na je 50ste? Neem voor meer informatie over het boek contact op met uitgever Jonathan Ursem, door een mailtje te sturen naar jonathan@vesperpublishing.nl.

>>>terug naar de homepagina<<<