Binnenkort bij Vesper: MBO? Dan zul je wel dom zijn!

Amsterdam, 11 oktober 2022 | Op 13 december verschijnt MBO? Dan zul je wel dom zijn! bij Vesper Publishing. In het boek portretteren auteurs Rachel Stolk en Hugo Verkley mbo-studenten, die vertellen over hun dromen en ambities én over de vooroordelen die in de maatschappij heersen over praktijkgericht beroepsonderwijs. Kortom, een ode aan het mbo.

>>> Pre-order MBO? Dan zul je wel dom zijn!  in onze webshop <<<

‘Doe je maar mbo? Dan zul je wel dom zijn!’ Of ‘Zorg je ervoor dat je ook nog een hbo-diploma haalt?’ Mbo-studenten krijgen in hun omgeving vaak te maken met dit soort opmerkingen. Ook op andere plekken in de samenleving lopen ze aan tegen een onderwaardering van hun opleidingsniveau. Niet welkom op een stageplek, of wel welkom maar enkel voor de vervelende klusjes.

Mbo’ers voelen zich vaak onderschat en ongezien, terwijl ons land ruim een half miljoen mbo-studenten telt. Ruim zestig procent van alle Nederlanders tussen de 15 en 75 jaar is in het bezit van maximaal een mbo-diploma. De maatschappij wordt draaiende gehouden door mbo’ers; waar zouden we zijn zonder de kapper of de kok, de bakker of de bloemist?

In ‘Mbo? Dan zul je wel dom zijn!’ komen mbo-studenten aan het woord. Wie zijn zij? Wat heeft het mbo-onderwijs hen gebracht? Wat zijn hun dromen en ambities? Dit boek geeft ze een gezicht. Het boek is geschreven door Rachel Stolk en Hugo Verkley, beiden journalist en docent in het mbo. Zij hopen dat mbo-studenten meer waardering krijgen voor hun onmisbare plek in de maatschappij.

Over de makers
Rachel Stolk
(1993) studeerde journalistiek en volgde de lerarenopleiding Nederlands. Sinds 2016 staat ze voor de klas in het mbo. Ook is ze auteur van de boeken Me Zus en Me Zo (2016) en Out of Love – onderweg in Kenia (2019).  

Hugo Verkley (1985) is journalist, schrijver en podcastmaker. Hij publiceerde elf non-fictie boeken over uiteenlopende onderwerpen en won meerdere prijzen. Sinds 2019 is hij docent, onder meer in het mbo-onderwijs. Samen met Rachel schreef hij de verhalen voor in dit boek.

Maria Belkadi (2003) heeft in 2022 haar mbo-diploma Marketing, communicatie en journalistiek behaald aan MBO Utrecht. Haar bezigheden zijn fotografie en schrijven. Om zich op dat vlak nog meer te ontwikkelen, is ze na de zomer van 2022 begonnen met de hbo-opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. 

Sarah van Wingerden (1993) brengt als fotografe maatschappelijke thema’s in beeld, zo ook in dit boek met portretten van mbo’ers. Ze heeft een achtergrond in antropologie en jeugdzorg. In haar foto’s wil ze de mens en zijn verhaal centraal zetten. Samen met Maria zette ze de mbo-studenten in dit boek op de foto. 

Anne den Hartog (1998) is derdejaars student aan de opleiding Marketing, communicatie en journalistiek aan MBO Utrecht. Ze heeft een passie voor vormgeving en met beeld werken. Een boodschap overbrengen door middel van foto en video is haar ding. Na haar mbo-opleiding hoopt ze ook die richting op te gaan. Voor dit boek deed ze de vormgeving.

Voor meer informatie over dit boek: stuur uitgever Jonathan Ursem een mailtje, of neem contact op via de website van Vesper Publishing.

>>>terug naar de homepagina<<<