Hatseflats: Vesper Publishing geeft biografie Peter Gillis uit

Amsterdam, 26 augustus 2021 | Op 1 november 2021 verschijnt de onthullende biografie Peter Gillis: massa is kassa bij Vesper Publishing. Biograaf Mark Koster volgt al 5 jaar de grootste campingbaas van Nederland, die meer dan 1 miljoen kijkers trekt met het programma Familie Gillis: massa is kassa. Het maken van het boek is gefilmd en komt terug in de tv-serie op SBS6.

­Peter Gillis is de meest uitgesproken vakantieparkondernemer van Nederland. Met zijn ongepolijste optreden in tv-serie Familie Gillis: massa is kassa is hij uitgegroeid tot een volksheld. Met zijn dure auto’s, jonge vriendin en zijn Brabantse tongval weet Gillis vriend en vijand te ontroeren en te beroeren. Toch schuilt er achter de vrolijk-impulsieve ondernemer een keiharde zakenman die vanuit het niets een imperium wist op te bouwen. Hoe flikte hij dat en hoe overwon hij tegenslagen van zijn jeugd?

Peter Gillis: massa is kassa is het onthullende en schokkende levensverhaal van een jongetje dat thuis geen eten kreeg, maar uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest, werkdrift en kwajongensstreken. Wie de biografie leest, leert hoe je van dubbeltje een kwartje kan maken en hoe je na 45 biertjes nog steeds rechtop kan staan. En hoe je gratis een Rolls-Royce kunt rijden. Het boek gaat verder waar de serie stopt, en bevat veel nieuwe feiten over Gillis’ handel en wandel die niet in de tv-serie te zien zijn geweest.

Over de auteur
Mark Koster werkt al meer dan dertig jaar in de journalistiek en publiceerde in 2020 een onthullende biografie over de familie De Mol: De machtigste mediafamilie van Nederland. Koster is mediacommentator bij WNL, documentairemaker en schrijft over economie voor onder meer Follow the Money, NRC Handelsblad en Quote.

Over de uitgever
Vesper Publishing is een jonge uitgeverij die zich richt op non-fictie boeken voor een breed publiek. Naast Peter Gillis, massa is kassa (ISBN 9789083186634, €19,95) is Vesper de uitgever van Pim Fortuyn en geeft het in november 2021 De canon van het Nederlandse voetbal uit. Voor meer informatie over het boek: stuur een mailtje naar uitgever Jonathan Ursem, of leg contact via www.vesperpublishing.nl.

>>>terug naar de homepagina<<