Klaar voor de start…De canon van de Nederlandse atletiek ligt in november in de winkel

Amsterdam, 22 februari 2022 | In november 2022 verschijnt De canon van de Nederlandse atletiek bij Vesper Publishing. De atletiekcanon wordt samengesteld en geschreven door een team van gerenommeerde sportjournalisten: Rolf Bos, Eric Roeske, Kees Sluys, Henk Stouwdam en Rob Velthuis.

In De canon van de Nederlandse atletiek wordt in 50 hoofdstukken, zogenaamde vensters, een overzicht gegeven van de hoogte- en dieptepunten van onze atletiekhistorie. Van Fanny Blankers-Koen en Chris Berger, via Nelli Cooman en Ellen van Langen tot Dafne Schippers en Sifan Hassan: alle grote namen komen voorbij in dit nieuwe standaardwerk. De canon van de Nederlandse atletiek is de tweede sportcanon die wordt uitgegeven door Vesper; in november 2021 verscheen het alom geprezen De canon van het Nederlandse voetbal.

Over de auteurs
Rolf Bos was sportverslaggever en correspondent te Jeruzalem en Berlijn voor de Volkskrant, en redacteur van literair hardlooptijdschrift 42. Hij publiceerde in 2022 Een Duitse Zomer, de Olympische Spelen van 1972.

Eric Roeske is sportjournalist voor onder andere Telesport en Runner’s World, voormalig perschef van de Atletiekunie en oud-Nederlands kampioen op de 400 meter.

Kees Sluys was jarenlang redacteur van de VPRO Gids en publiceerde onder meer Snel, Hoog, Ver – Geschiedenis van de tienkamp en Van 10.6 naar 9.58 – De kleurrijke geschiedenis van de sprint.

Henk Stouwdam was ruim 40 jaar sportverslaggever bij de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) en NRC Handelsblad, decennialang atletiek-watcher, versloeg dertien Olympische Spelen en is medeauteur van Mijn Olympische Spelen.

Rob Velthuis schreef als journalist ruim 35 jaar over atletiek voor het Eindhovens Dagblad, Trouw, Atletiekwereld, Loopsport, Runners en Runner’s World. Hij was vanaf 1981 aanwezig bij talloze EK’s, WK’s en Olympische Spelen.

Voor meer informatie over De canon van de Nederlandse atletiek: stuur een mailtje naar Jonathan Ursem, uitgever van Vesper Publishing.

>>>terug naar de homepagina<<<