Nieuw bij Vesper: De burger is niet gek

Amsterdam, 10 november 2022 | Vandaag verschijnt De burger is niet gek: waarom de politieke elite het tegengeluid moet omarmen van burgemeester Bert Blase bij Vesper Publishing. In het pamflet betoogt Blase dat de politieke elite haar minachting richting de burger moet loslaten, en alleen zo een botsing tussen de gevestigde orde en het volk kan voorkomen.

>>> Bestel De burger is niet gek voor €14,95 in onze webshop <<<

Lange tijd ging het ons land voor de wind, maar inmiddels is de rek eruit. Er heerst onvrede onder de bevolking en het tegengeluid klinkt met de dag luider. Dit daagt de gevestigde orde uit, die zich op alle mogelijke manieren verzet. Als de politieke elite haar neerbuigende houding niet weet los te laten, koersen we af op een harde botsing. Lukt dit wel, dan opent het de deur naar een nieuwe fase voor het politiek bestuur. Met meer oog voor de menselijke maat, de democratie van onderop en de waardering van verschil.

Bert Blase spant zich als ervaren burgemeester al jarenlang voor dit doel in. De ingesleten patronen van de overheid zijn taai, maar hij toont in het pamflet De burger is niet gek aan hoezeer het loslaten van het beter weten de moeite loont.

“Bert Blase laat zien dat de grote kwesties van deze tijd alleen worden opgelost door verrassende verbinding en echte dialoog.”
– Kim Putters, voorzitter SER

Bert Blase (1959) was burgemeester van Alblasserdam, Vlaardingen, Hardinxveld-Giessendam en Heerhugowaard. Hij is voorzitter van de beweging voor democratische vernieuwing Code Oranje. Eerder schreef hij o.a. Burgemeester van beroep en Opstand in de polder.

Voor meer informatie over dit boek, interviewverzoeken en andere vragen: stuur uitgever Jonathan Ursem een mailtje, of neem contact op via de website van Vesper Publishing.

>>>terug naar de homepagina<<<