Nieuw: ‘De burger is niet gek’ verschijnt in november bij Vesper

Amsterdam, 27 september 2022 | Op 10 november verschijnt De burger is niet gek bij Vesper Publishing, een pamflet waarin burgemeester Bert Blase betoogt dat de politieke elite haar minachting richting de burger moet loslaten, en alleen zo een botsing tussen de gevestigde orde en het volk kan voorkomen.

<<< pre-order De burger is niet gek voor €14,95 in onze webshop >>>

Lange tijd ging het met ons land voor de wind, maar inmiddels is de rek eruit. Er heerst onvrede onder de bevolking en het tegengeluid klinkt met de dag luider. Dit daagt de gevestigde orde uit, die zich op alle mogelijke manieren verzet.

Als de politieke elite haar neerbuigende houding niet weet los te laten, koersen we af op een harde botsing. Lukt dit wel, dan opent het de deur naar een nieuwe fase voor het politiek bestuur. Met meer oog voor de menselijke maat, de democratie van onderop en de waardering van verschil.

Bert Blase spant zich als ervaren burgemeester al jarenlang voor dit doel in. De ingesleten patronen van de overheid zijn taai, maar hij toont in het pamflet De burger is niet gek aan hoezeer het loslaten van het beter weten de moeite loont.

“Bert Blase laat zien dat de grote kwesties van deze tijd alleen worden opgelost door verrassende verbinding en echte dialoog.”
– Kim Putters, voorzitter SER

Over de auteur
Bert Blase (1959) was burgemeester van Alblasserdam, Vlaardingen, Hardinxveld-Giessendam en Heerhugowaard. Hij is voorzitter van de beweging voor democratische vernieuwing Code Oranje. Eerder schreef hij o.a. Burgemeester van beroep en Opstand in de polder.

Voor meer informatie: stuur een mailtje naar uitgever Jonathan Ursem, of neem contact op via de website van Vesper Publishing.

>>>terug naar de homepagina<<<