Voetbalcanon genomineerd voor Sportboek van het Jaar

‘De canon van het Nederlandse voetbal’ is één van de tien genomineerden voor de titel Sportboek van het Jaar, georganiseerd door Helden Magazine. Het publiek kan vanaf vandaag stemmen op het nieuwe standaardwerk van Paul Onkenhout, Dick Sintenie, Edwin Struis, Willem Vissers en Simon Zwartkruis.

Lees verder »

Vesper geeft nieuw boek Pim Fortuyn uit: Politiek Testament

Op 6 mei is het 20 jaar geleden dat Pim Fortuyn is vermoord. Om bij dit moment stil te staan, geeft Vesper Publishing ‘Politiek testament’ uit; een bundeling van de drie boeken die tezamen Fortuyns gedachtegoed verwoorden, en daarmee zijn intellectuele nalatenschap vormen: ‘De verweesde samenleving’, ‘De puinhopen van acht jaar Paars’ en ‘De islamisering van onze cultuur’.

Lees verder »

Vesper zegt #steunjeboekhandel en gaat even offline

Jonathan Ursem, uitgever van Vesper Publishing, roept op om met Kerst een boek cadeau te doen en om ‘m bij je lokale boekwinkel te kopen. Om die reden zal de webshop van Vesper tot na de kerstinkopen – voor boekwinkels de belangrijkste periode van het jaar – gesloten zijn.

Lees verder »

Korte film Het Roer Om

Van het boek ‘Het roer om’ van Hugo Verkley, dat vorige week bij Vesper is verschenen, is een korte film gemaakt. De minidocu vertelt het verhaal van Marijke Lieman, die docent op een mbo-school was tot ze het roer omgooide en boswachter werd.

Lees verder »