Pim Fortuyn komt één week voor de verkiezingen weer tot leven

>>>terug naar de homepagina<<<

Amsterdam, 10 maart 2021 | Vandaag verschijnt Pim Fortuyn, de autobiografie bij Vesper Publishing. Het is een heruitgave van de klassieker uit 1998, voorzien van een nieuw jasje én met een nieuw voorwoord, geschreven door Fortuyn-kenner Leonard Ornstein.

“Schrijven is naast spreken een manier van leven voor mij geworden. Het is een vorm van praten met mezelf zonder welke ik niet meer kan.”
– Pim Fortuyn

In Pim Fortuyn, de autobiografie beschrijft Fortuyn in zijn eigen woorden hoe hij opgroeit in een gezin dat worstelt met het geloof, terwijl hij zelf worstelt met zijn ontluikende homoseksualiteit. Het is een openhartig levensverhaal van een outsider die dankzij een enorme geldingsdrang zijn plek als leider in het publieke domein verovert. En daarvoor uiteindelijk de ultieme prijs betaalt.

‘Op iedere bladzijde staat dan weer een trotse, dan weer een verongelijkte, dan weer arrogante of nederige Pim’, schrijft Leonard Ornstein in zijn voorwoord. ‘Elke keer blijft het leven van deze zelfverklaarde Messias me fascineren, elke keer ontdek ik nieuwe laagjes in deze flamboyante persoonlijkheid. Pim Fortuyn moet je net zo lezen als hij geleefd heeft: aanwezig, kritisch maar doorspekt met humor, soms een beetje plagerig, soms ijdel en vaak geëngageerd. Bovenal: een hartstochtelijk man die er wilde zijn, en die vooral niet vergeten wilde worden.’

Pim Fortuyn, de autobiografie is eerder verschenen als Babyboomers, autobiografie van een generatie en Autobiografie van een babyboomer. Het 370 pagina’s dikke boek is vanaf vandaag te koop als paperback (€19,95), e-book (€9,95) en luisterboek (€12,99). Medio 2021 verschijnen de heruitgaven van drie andere Fortuyn-klassiekers bij Vesper: De verweesde samenlevingDe puinhopen van acht jaar Paars en De islamisering van onze cultuur. Voor meer informatie: mail uitgever Jonathan Ursem op jonathan@vesperpublishing.nl of leg contact via www.vesperpublishing.nl.

>>>terug naar de homepagina<<<