Sumo op kantoor is vanaf nú verkrijgbaar

Amsterdam, 16 september 2021 | Het boek Sumo op kantoor is vanaf nu verkrijgbaar als hardcover, e-book en luisterboek. In het boek vertelt auteur Jesse Moerkerk over zijn bizarre tijd als sumoworstelaar in Japan, en geeft hij 7 lessen uit de zwaarste sport ter wereld.

Achterflaptekst
Op het vliegveld van Tokyo vraagt een douanebeambte wat ik zo lang in Japan kom doen. Met enige trots antwoord ik: “Sumo.” Gelach volgt. “You, sumo? Too small!” Zes weken later sta ik op een weegschaal waarop boeren hun vee wegen. Vol ongeloof staar ik naar de cijfers die voor mijn neus oplichten: 126.9 kilo, 11 kilo meer dan bij mijn vertrek uit Nederland. Welkom in Japan.

Jesse Moerkerk (1980) woonde in Tokyo in één huis met dertig top-sumoworstelaars. In Sumo op kantoor vertelt hij over zijn bizarre leven in het sumohuis. Hij deelt de lessen die hij in Japan leerde, en terug in Nederland toepaste op zijn werk als hoofdredacteur, creative director en brand manager. Wat hij leerde op de kleivloer tussen de Japanse reuzen, is ook voor jou toepasbaar op je werk. Het zijn 7 lessen uit de zwaarste sport ter wereld over geduld, nederigheid en hiërarchie. Ooit gedacht dat je van een Nederlandse sumoworstelaar zou leren hoe je kunt overleven op kantoor?

Voormalig wereldkampioen judo en olympisch medaillewinnaar Dennis van der Geest schreef het voorwoord van Sumo op kantoor. “Welk gevecht je ook aangaat in jouw leven, misschien wel op kantoor: Jesses verhaal gaat je inspireren.”

Meer informatie
Wil je ook een sumo op kantoor? Dat kan! Jesse Moerkerk is te boeken voor een inspirerende talk in jouw bedrijf of organisatie, via www.sumoopkantoor.nl. Voor meer informatie of vragen over het boek, mail uitgever Jonathan Ursem of leg contact via www.vesperpublishing.nl.

>>>terug naar de homepagina<<<