Vesper Publishing nieuwe uitgever Pim Fortuyn

>>>terug naar de homepagina<<<

Amsterdam, 3 februari 2021 | Vesper Publishing geeft een deel van het oeuvre van Pim Fortuyn (1948-2002) opnieuw uit. In 2021 zal elk kwartaal een heruitgave van Fortuyns belangrijkste boeken bij Vesper verschijnen, te beginnen met Pim Fortuyn, de autobiografie op 10 maart, één week voor de verkiezingen. Pre-order het boek als paperback of ebook in de webshop van Vesper.

In Pim Fortuyn, de autobiografie beschrijft Fortuyn in zijn eigen woorden hoe hij opgroeit in een gezin dat worstelt met het geloof, terwijl hij zelf worstelt met zijn ontluikende homoseksualiteit. Het is een openhartig levensverhaal van een outsider die dankzij een enorme geldingsdrang zijn plek als leider in het publieke domein verovert. En daarvoor uiteindelijk de ultieme prijs betaalt.

Uitgever Jonathan Ursem: ‘Toen ik zag dat de boeken van Pim Fortuyn bijna twee decennia na zijn overlijden niet meer te koop waren, heb ik de familie Fortuyn benaderd. Want waarom zijn de boeken van de invloedrijkste Nederlandse politicus van deze eeuw niet meer op de markt? Samen hebben we besloten om Pims belangrijkste boeken opnieuw uit te geven, in een nieuw jasje en voorzien van een voorwoord door een expert die de boeken anno 2021 duidt. Het voorwoord van de autobiografie is geschreven door journalist en Fortuyn-kenner Leonard Ornstein.’

Simon Fortuyn, broer en voorzitter van de Pim Fortuynprijs: ‘Ik ben blij dat het oeuvre van Pim nieuw leven wordt ingeblazen. Met de uitgeverij is afgesproken dat de titels altijd in voorraad worden gehouden, zodat Pims boeken te allen tijde beschikbaar zijn voor wie geïnteresseerd is in zijn leven en werk. Op deze manier wordt zijn nalatenschap in ere gehouden, voor huidige en toekomstige generaties. Een deel van de opbrengst van de boeken komt in een fonds dat het onderhoud van zijn graf in Italië financiert, een heel mooi gebaar.’

Pim Fortuyn, de autobiografie is het eerste boek dat bij de in februari 2021 opgerichte uitgeverij Vesper Publishing verschijnt. Later dit jaar volgen uit Fortuyns oeuvre De verweesde samenleving, De puinhopen van acht jaar Paars en De islamisering van onze cultuur. Om de nalatenschap van Fortuyn levend te houden, stelt Vesper de boeken gratis beschikbaar voor onderzoekers in het hoger- en wetenschappelijk onderwijs die in het kader van afstuderen of promoveren research doen naar Fortuyn.

Pim Fortuyn, de autobiografie verschijnt op 10 maart, en is vooruit te bestellen in de webshop van Vesper Publishing. Het boek is eerder verschenen als Babyboomers, autobiografie van een generatie en Autobiografie van een babyboomer. Voor meer informatie, mail uitgever Jonathan Ursem op jonathan@vesperpublishing.nl of leg contact via www.vesperpublishing.nl.

>>>terug naar de homepagina<<<